1 Temmuz 2012 Pazar

I. UluslararasıI Moda ve Tekstil Tasarımı Sempozyumu

Tarih: 08-10 Ekim 2012, Antalya

Sempozyumun dili Türkçe ve İngilizcedir.

AMAÇ

Türkiye'de Moda ve Tekstil Tasarımı alanında yürütülen çalışmalar, ortaya konulan yeni araştırmalar, ifade biçimleri ve görüşler, bugüne kadar ortak bir düzlemde ele alınmamış, elde edilen bulgu ve bilgi birikimi gerçek sonuçlarıyla görünür kılınmamıştır.
Moda ve Tekstil Tasarımı Sempozyumu bu birikimi ortaya çıkarmak için, alanın ilişki içinde olduğu farklı disiplinlerde çalışmalar yapan sanatçı, tasarımcı, araştırmacı, akademisyen ve sektör temsilcileri arasında daha fazla iletişim sağlayarak bu birikimi zenginleştirmeyi amaçlamaktadır.
"Yeşil Tekstil, Yavaş Moda" söylemini benimseyen Bienal kapsamında yapılacak olan sempozyumda moda ve tekstilin doğrudan tasarım, sanat ve kültürle olan ilişkisinin yanı sıra tanıtım ile hukuki süreçlerin tartışıldığı konu başlıklarına ilaveten, bir ilk olarak "Yeşil Tekstiller" adlı seksiyon belirlenmiştir. Bu seksiyonla tekstil hammadde, üretim biçimleri ve ürün tasarımında çevreci anlayışa dikkat çekilecektir.
Sempozyuma aşağıda ayrıntılı açıklamaları bulunan konu başlıkları altında özgün araştırma verilerine dayalı yeni savlar, tasarılar ve çözüm önerileri içeren bildirilerin katılımı beklenmektedir.
Poster bildiriler ise Batı Akdeniz Bölgesinin ortak kültürel değerlerini ortaya çıkarmak amacıyla özgün bildirileri kapsayacak şekilde tasarlanmıştır.

SEMPOZYUM KONU BAŞLIKLARI

1. TEKSTİL ve MODA'da TASARIM ve SANAT İLİŞKİSİ

Moda ve tekstil tasarımı alanında yeni buluşlar, düşünceler ve ifadelerin sanat ve tasarım kuramlarıyla irdelendiği özgün bildirilerin katılımı beklenmektedir.
2. TEKSTİL, MODA ve KÜLTÜR
Tekstil ve modanın antropoloji, etnoloji, sosyoloji, arkeoloji ve sanat tarihi vb. alanlarla olan ilişkisini irdeleyen özgün araştırma verilerine dayalı bildirilerin katılımı beklenmektedir.
3. TEKSTİL ve MODA TASARIMI ALANINDA TANITIM ve HUKUK SÜREÇLERİ Moda fuarları, defileler, styling, moda fotoğrafçılığı, moda grafiği, hukuk süreci, telif hakları, marka ve patent gibi konuların irdelendiği bildirilerin katılımı beklenmektedir.
4. ÖZEL SEKSİYON "YEŞİL TEKSTİLLER" Bienalin "Yeşil Tekstil, Yavaş Moda" söylemini anlamlı kılmak üzere oluşturulan bu özel seksiyonda, çevre duyarlılığını önemseyen, hammadde ve kullanımı, hammadde ve ürün tasarımı ile tüketici bilinci konularında yapılan araştırma ve geliştirme çalışmalarının tümünü kapsayan bildirilerin katılımı beklenmektedir.
5. POSTER BİLDİRİLER
Poster Bildirilerde Batı Akdeniz Bölgesinin ortak kültürünün araştırılması ve bilimsel nitelik kazandırılması amacıyla konu sınırlandırılması yapılmıştır. Batı Akdeniz Bölgesinin (Antalya, Burdur, Isparta) geleneksel giyim kuşam, dokuma malzemeleri (ipek, yün, pamuk) ve dokumacılık, kök boyamacılık, yazmacılık, halıcılık, keçecilik vb. konularda yapılan araştırmaları içeren bilimsel çalışmaların katılımı beklenmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder